Ђурић: Фашизам и улично насиље у Србији неће победити

БЕОГРАД: Потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић оценио је данас, поводом протеста и нереда испред Скупштине Србије, да фашизам и улично насиље у Србији неће победити.
Marko Đurić, SNS  foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Фашизам и насиље неће победити колико год да су агресивни и насилни они који, упркос чињеници да их народ не жели, покушавају да уђу у Скупштину Србије тестерама и моткама и да за туђ рачун дестабилизују Србију у предвечерје кључне фазе наше борбе за Косово и Метохију", навео је Ђурић у саопштењу.

Он каже да су организатори синоћног насилног упада у Скупштину Србије и напада на полицију и "пропали политичари и тајкуни који су били у позадини" свега угрозили на опасан и неодговоран начин здравље људи и показали колико им је мало стало и до Србије и до институција и до суграђана. "Јасно је да та група људи није лице Србије, јер Србија жели напредак и стабилност, као што је и показала на изборима, а не агресију и дестабилизацију, посебно не у тренутку када смо суочени са епидемијом коронавируса и тешким изазовима у вези са Косовом и Метохијом", навео је Ђурић, који је и директор Канцеларије за КиМ.

Он каже и да упућивање оваквих слика у свет није у интересу Србије и њених грађана, те да у томе треба тражити праве мотиве оних који су изазвали нереде испред Дома Народне скупштине.

"Очекујем да надлежни органи заштите правни поредак и изазиваче синоћних инцидената у центру Београда третираји и процесуирају у складу са законом, јер убедљива и огромна већина пристојних грађана Србије не може и не сме бити талац агресивне мањине", закључио је Ђурић.

Кубуровић:Надлежни органи да процесуирају и казне одговорне

БЕОГРАД: Чланица Председништва СНС Нела Кубуровић осудила је насиље и дивљаштво испред Дома Народне скупштине и затражила од надлежних органа да хитно процесуирају одговорне за кршење јавног реда и мира, али и угрожавање људских живота услед епидемије Ковид 19.

"Потпуно је неприхватљиво да у време када се читава држава бори са опаким вирусом и када су сви усредсређени на спашавање људских живота изнемогла опозиција прибегава оваквим насилничким методама, које су, сада је већ то свима оцигледно, њен једини адут у недостатку било какве политике и било каквих решења", навела је Кубуровић у саопштењу.

Оцењује да они који су из политичке немоћи поново прибегли насиљу сада превазишли себе, додајући да су прилику да одмере политичку снагу и снагу своје политике имали на недавним изборима, али да су ту шансу пропустили.

"Грађани су у никад већем броју на тим изборима јасно показали подршку политици председника Александра Вучића и Српске напредне странке, а не политици насиља, угрожавања људских живота, упада у највише институције земље, политици крвавих глава, запаљених полицијских аутомобила", наводи Кубуровић.

Она каже да насилничке слике испред највишег законодавног тела у земљи свакако нису слика данашње културне, напредне, економски јаке и земље која је успешна на путу реформи, већ представљају покушај дестабилизације земље, повратка у прошлост, урушавања било какве будућности за грађане Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести