Ђурић: Градићемо нови стадион у Косовској Митровици

БЕОГРАД: Срби на Косову и Метохији ће увек навијати за Србију, подржавати српске клубове и играти за репрезентацију Србије без обзира на притиске и све оно што раде политичари из Приштине, поручио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и најавио изградњу новог стадиона у Косовској Митровици.
Kosovska Mitrovica/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Косовска Митровица

"Ми смо поносни наше добитнике златних медаља, на наше репрезентативце са КиМ који и ових година, када је тешко, остављају значајан печат у српском спорту", рекао је Ђурић на конференцији за новинаре.

Ђурић је рекао да Канцеларија за КиМ подржава развој спорта на КиМ и најавио је почетак изградње новог стадиона у Косовској Митровици капацитета 6.000 гледалаца.

Истакао је да је до недавне обнове стадиона у Приштини, фудбалски стадион у Зубином потоку био једини на територији КиМ који је испуњавао стандарде УЕФА.

"Јасно је да су и данас Срби на КиМ стожер и фудбала и других спортова и тако ће и остати", рекао је Ђурић.

На питање о организованом доласку 90 малишана са КиМ на вечерашњу утакмицу Партизан - АЗ Алкмар која се игра у Београду, Ђурић је изразио задовољство што је домаћин малишана са КиМ који ће присуствовати утакмици Партизана и додао да ће за децу сутра бити организован обилазак престонице.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести