Ђурић и Раундс о дешавањима на КиМ и односима две земље

ВАШИНГТОН: Амбасадор Србије у Вашингтону Марко Ђурић разговарао је са чланом Спољнополитичког и Војног комитета у Сенату САД, сенатором Мајком Раундсом о недавним дешавањима на Косову и Метохији и односима Србије и САД.
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Ђурић је нагласио да је Србија чврсто опредељена за јачање партнерства са САД у свим областима од обостраног интереса.

На плану сарадње српских и америчких оружаних снага, указао је на значај великог броја заједничких војних вежби и активности на редовном годишњем нивоу, наводи се у саопштењу Амбасаде Србије у САД.

Ђурић је нагласио да стожер сарадње у области одбране представља партнерство Војске Србије и Националне гарде Охаја.

У том контексту, подсетио је Раундса да се ове године, поред 140. годишњице званичног успостављања билатералних односа Србије и САД, обележава и 15 година сарадње Србије и Охаја кроз Програм државног партнерства.

Амбасадор Ђурић и сенатор Раундс разговарали су и о недавним дешавањима у нашој јужној покрајини, при чему је Ђурић поновио, како се наводи у саопштењу, "задовољство мирнодопском битком коју је наш тим на челу са председником Александром Вучићем и директором Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем извојевао протекле седмице".

"Компромис у Бриселу представља важно и значајно достигнуће, и ми смо захвални и америчким партнерима што су у овом случају допринели постизању решења прихватљивог за обе стране, али и што су препознали она питања на којима ми континуирано инсистирамо, попут недостатка имплементације споразума", закључио је Ђурић.

EUR/RSD 117.1952
Најновије вести