Ђурић: Избори важни за наставак стабилног развоја Србије

БЕОГРАД: Редовни парламентарни избори, који ће бити одржани на пролеће следеће године, веома су важни за наставак стабилног развоја Србије, оценио је члан Председништва СНС-а Марко Ђурић и додао да грађани треба да се определе наставак политике развоја, јачања сарадње у региону и јачања позиције младих.
Marko Đurić Foto: Tanjug/D. Kujundžić
Фото: Tanjug

Како је рекао, Србија жели да искористи шансу у развоју нових технологија и да улаже у нова запошљавања и дигитализацију у којој је, како каже, прва у региону направила озбиљне кораке.

''''Наставак досадашње политике значи и довођење инвестиција и отварање фабрика'''', рекао је Ђурић гостујући у Новом јутру ТВ Пинк и истакао да је Србија у овој години привукла 56 одсто укупних страних инвестиција у региону.

Подсетио је да је председник Србије Александар Вучић недавно најавио отварање немачке фабрике Бросе у Панчеву, у којој ће бити запослено 1.100 радника, док ће просечна плата бити 1.700 евра.

''''Такве ствари нас радују јер то отвара перспективу младима да могу да се надају нечем бољем у Србији'''', казао је Ђурић.

 

 
Додао је и да ће у последњих пет година незапосленост у Србији смањена са 26 на 10 одсто, да су плате повећане за више од 150 евра, као и да ће крајем године просечна плата у Србији бити око 500 евра.

Нагласио је да ће СНС наставити да се, одговорно и корак по корак, бори за такве резултате, а да свако ко нуди ''''пречице'''' и лака решења обмањује грађане и покушава да врати точак историје.

''''Нећемо то дозволити и зато ћемо се на овим изборима окупити и гласније него икада поручити да смо за Србију будућности, а то је Српска напредна странка'''', рекао је Ђурић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести