Ђурић: Јеремић нема право да се издаје за родољуба 

БЕОГРАД:  Потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић оценио је данас да лицемерје Вука Јеремића поводом Косова и Метохије нема краја и да после свега што је учинио нема право да се издаје за родољуба.
Marko Đurić, SNS  foto: Tanjug
Фото: Marko Đurić, foto: Tanjug

Ђурић наводи да "иако је колико јуче својом сулудом акцијом пред Међународним судом правде директно допринео томе да се удвостручи међународна подршка албанским сепатистима на Косову и Метохији, данас без икаквог стида дели париотске лекције", саопштено је из СНС.

"Неко ко је саучесник у инсталирању административних прелаза између централне Србије и Косова и Метохије, укидању Приштинског корпуса и срозавању потенцијала Војске Србије, неко ко је кумовао низу катастрофалних споразума са Приштином, маргинализовао УНМИК, а довео Еулекс, нема право да се издаје за родољуба", истакао је Ђурић.

Ђурић истиче да нико у Србији није заборавио шта су Јеремић и "жути" режим учинили на штету државних и националних интереса. 

"Читава Јеремићева политичка каријера је једна велика лаж и превара, и он у тој лажи упорно истрајава, и то не само зато што му је такав крактер, већ и зато што је подржан и плаћен да настави да лаже и обмањује српски народ", додао је Ђурић. 

Уместо што лије лажне крокодилске сузе над Косовом и Метохијом, Јеремић би требало да објасни хонорар од 200 хиљада евра добијен од катарске амбасаде у Берлину, који сигурно није награда за заслуге у одбрани српских државних и националних интереса, поручио је Ђурић.

Јеремићева Народна странка почела је данас акцију прикупљања потписа грађана против споразума којим би Србија, како наводе у НС, Косову омогућила да добије столицу у УН и тиме признала независност јужне покрајине.

СНС скупља потписе да Јеремић добије улицу у Њујорку

БЕОГРАД:  Српска напредна странке (СНС) организовала је данас у Београду акцију прикупљања потписа грађана како би председник Народне странке Вук Јеремић добио улицу у Њујорку, али и да би подсетила на ''''успехе'''' бившег министра спољних послова када је реч о Косову и Метохији.

Наиме, СНС је на тај начин реаговао на иницијативу Јеремићеве странке под називом ''''Један потпис мења све'''' у оквиру које прикупљају потписе грађана против потписивања споразума којим би, наводно, Србија омогућила Косову да постане члан УН.

Члан Главног одбора СНС Драгомир Петронијевић је рекао да је потпис Јеремића као министра спољних послова Србије ''''заиста мењао све'''' и да су скоро све земље које је посетио обављајући ту функцију признале независност Косова.

''''Јеремић много боље познаје Њујорк него Београд и СНС жели да му помогне да добије улицу у том граду. Ту смо и да подсетимо грађане на његов ''''успех'''' као министра спољних послова и да Вуков потпис мења све'''', рекао је Петронијевић новинарима у Кнез Михаиловој улици.

Он је казао да су се чланови СНС окупили и како би скупили новац да Јеремић отпутује у Берлин ''''по нових 200.000 евра'''' од амбасаде Катара. 

''''Пошто Јеремић лети бизнис класом, треба ће нам времена да прикупимо тај новац, али полако. Кад прикупимо новац, предаћемо га Народној странци да њихов лидер може лакше да оде да преговора о новцу који му очигледно треба, а вероватно је и оних 200.000 евра потрошио'''', казао је Петронијевић.

Како је рекао, СНС данашњом акцијом жели да покрене иницијативу да се донесе закон који ће, каже, омогућити Јеремићу да се бави консалтингом. 

''''Видели смо у медијима да су међународни тајкуни оптужени за прање новца сарађивали са њим, па предлажемо да се донесе закон да Јеремић може на миран начин да се бави консалтинг услугама'''', навео је Петронијевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести