Ђурић: Ломи се судбина 10 општина са српском већином на КиМ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА:  Од избора на Косову и Метохији много зависи и на данашњи дан ломи се судбина 10 општина са српском већином на КиМ - хоће ли оне бити у политичком смислу ближе Београду или Приштини, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.
Marko Djurić Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

“Срби на КиМ треба да остану јединствени уз своју државу, уз Републику Србију. Сматрам да је јако важно да сви они који имају бирачко право данас то право и искористе, подрже државну политику Србије, да останемо сви заједно. Нека се деле они други, нека се они међу собом свађају, ми морамо да будемо према Приштини јединствени”, рекао је Ђурић за Танјуг.

Од ових локалних избора много зависи, сматра Ђурић и истиче да се данас “ломи судбина” 10 општина са српском већином на КиМ, хоће ли оне бити у политичком смислу ближе Београду или Приштини и зато је, сматра он, важно да сви они којима је стало до тога, да њихове општине буду део српске државне политике, следе државну политику, да сви Срби остану јединствени.

“Можемо и у централној Србији да се свађамо и делимо око различитих политичких опција, да се такмичимо ко је лепши, бољи, паметнији, овде на то немамо право. Овде морамо бити сложни и данас мора да буде дан српске слоге, српског јединства и једино српска победа може да донесе бољитак и будућност нашем народу”, рекао је Ђурић.

Осврћући се на синоћњи инцидент, када су ухапшена двојица активиста Српске листе, Ђурић је рекао да су притисак, хапшење и напади на активисте Српске листе последица тога што у Приштини “одлично знају” да је политика Српске листе политика усаглашена са државним институцијама Србије и да њима то не одговара.

Они би, каже Ђурић, хтели на сваки начин то да спрече, да спрече и победу Српске листе, као и везе Београда са нашим народом на КиМ. 

“Зато томе прибегава и Приштина и зато је Приштина и део међународних структура, морам да кажем, гласно подржавао поделе међу Србима, подржавао различите опције, само са циљем да уситни српски политички корпус овде. Важно је да останемо јединствени”, закључио је Ђурић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести