Ђурић: Напад на Вучићеву породицу напад на стабилност Србије

БЕОГРАД: Напад Шолакове медијске машинерије на породицу председника Александра Вучића је, у то нико не треба да има сумње, организовани напад на Србију, њене институције и њену стабилност, каже Марко Ђурић, потпредседник ГО СНС.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

"Покушај криминализације председника и његове породице за циљ има стварање конфликтне атмосфере у друштву и рушење поверења грађана у институције, што је припрема терена за ванинституционално и насилно преузимање власти", каже Ђурић, а наводи се у саопштењу које је достављено медијима.

Он каже и да није слуачјност што се све ово дешава у тренутку када председник објављује рат организованом криманалу, и зато је неопходно да надлежне институције испитају има ли повезаности тајкуна и њима блиских пропалих политичара са криминалним групама које мисле да су јаче од државе.

Такође, Ђурић сматра да је важно разјаснити да ли у овој офанзиви на демократски изабране институције Србије има уплива иностраног фактора, јер, како наводи, "Шолак није постао богат као Алибаба радећи самостално".

Ђурић, међутим, поручује да је уверен да ће грађани Србије знати да бране и одбране своју слободу и право да бирају од "оних који сматрају да им то што су баснословно богати даје моћ да жаре, пале и харају Србијом".

Ђурић је реаговао након што се у једној емисији која се бавила Вучићевом најавом обрачуна с мафијом појавио колаж с фотографијама на којима су Вучић, његов син и брат заједно са Дарком Шарићем, Луком Бојовићем, Драгославом Космајцем и Мирославом Мишковићем, а мадатарка Ана Брнабић синоћ је коментаришући то казала да је "изједначавање чланова породице председника Александра Вучића са Шарићем, Космајцем, Бојовићем покушај дехуманизације и криминализације породице Вучић, како би председник државе постао легитимна мета".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести