Ђурић: Наредне четири године кључне за остварење циљева СНС

СУБОТИЦА:  Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић данас је у Суботици поручио да су наредне четири године кључне за остваривање циљева због којих је та странка и основана.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Ђурић је, у разговору са председником ГО СНС у Суботици Богданом Лабаном и активистима странке, рекао да у наредне четири недеље, до избора, треба створити напредњачки цунами који неће никога оставити равнодушним.

"Странка не постоји само због великих идеолошких расправа, већ да решава конкретне проблеме грађана, и решили смо многе које ниједна друга странка не би била ни изблиза у стању да реши", казао је Ђурић.Према његовим речима, у наредне четири године СНС наставља да јача међународне позиције Србије и на истоку и на западу, а Србију очекују повећање стандарда грађана, инвестиције и улагање у инфраструктуру.

Србија ће, предвођена напредњацима, како је истакао, наставити да на достојанствен начин штити своје интересе, да негује свој идентитет и да се бави демографском политиком.

Активисти СНС су посебно интересовање показали за положај српског народа на КиМ, подсетивши да Суботица има побратимске односе са општином Грачаница и да реализује бројне пројекте помоћи српском становништву и у другим деловима наше јужне покрајине.

Ђурић је веома детаљно активисте СНС информисао о томе шта је све држава протеклих година, у време док је он био на челу Канцеларије за КиМ, урадила на заштити српских државних и националних интереса и унапређењу положаја нашег народа у јужној покрајини.

"Радићу у животу и друге ствари, али мислим да никада ништа важније у животу нећу радити", рекао је Ђурић, подсетивши, између осталог, да је између осталог, у протеклих шест година на КиМ изграђено и реконструисано око 1.700 кућа у српским срединама и да ће ускоро бити и усељено око 350 стамбених јединица у насељу "Сунчана долина".

Према његовим речима, и политички резултат СНС на КиМ је фантастичан, што је резултат политике Александра Вучића, коју Срби у покрајини схватају као гаранцију свог опстанка и напретка.

"Политичко јачање Србије, које су на вешт начин предводили наш председник Александар Вучић и наша странка, директно се рефлектовало на наш државни и национални положај на КиМ. Може се слободно рећи да то што радимо у држави глобално најдиректније значи спас и опстанак нашег народа на КиМ", поручио је Ђурић.

Он је захвалио домаћину Богдану Лабану на личном доприносу успостављању веза Суботице са срединама на КиМ, истичући да је управо Суботица позитиван пример општинама у централној Србији како се треба релизовати сарадња на локалном плану са српским општинама у јужној покрајини.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести