Ђурић: Нема оправдања што је младим кошаркашима забрањен улазак на КиМ

БЕОГРАД: Младим кошаркашима Слоге из Краљева данас је забрањен улазак на Косово и Метохију, а директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић осудио је овакав поступак Приштине као антицивилизацијски, гнусан и вредан сваког презира.
Marko Djuric/Tanjug/Jaroslav Pap
Фото: Танјуг/Јарослав Пап

"Нема никаквог оправдања за овакав удар Приштине на слободу кретања, која сада забрањује и да се млади баве спортом и слободно путују", рекао је Ђурић у изјави за Танјуг.

Он је истакао да континуирано антицивилизацијско дивљање Приштине претходних неколико недеља и месеци доживљава своју кулминацију и позвао међународну заједницу да реагује.

"Не више само на кршење споразума и обавеза које привремене институције самоуправе у Приштини имају, већ зато што овакво иживљавање више нема везе са здравим разумом", поручио је Ђурић.

Он је такође, упозорио одговорне у приштинским институцијама на кривичну одговорност због оваквог понашања и последице које у будућности могу да сносе. 

"Испитаћемо ко је, по имену и презимену, одговоран за овакво понашање према спортистима и деци, а последице би могле да уследе и изван граница Србије", упозорио је Ђурић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести