Ђурић: Нико није дужан да Јеремићу пружа сламску спаса

БЕОГРАД: Потпредседник ГО СНС Марко Ђурић оценио је данас да је једини циљ Вука Јеремића, који је позвао Европску унију да обавеже садашњу власт на свеобухватне преговоре са српском опозицијом, да науди Александру Вучићу, чак и по цену штете за Србију.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

"Јеремићево закукавање због тога што председник Александар Вучић на међународном плану има челични кредибилитет, какав није имао нико из режима којем је припадао и сам Јеремић, сведочи да је једини циљ такозване бојкоташке опозиције наудити Вучићу по сваку цену, чак и по цену штете за Србију", наводи Ђурић у писаној изјави.

Тиме је, каже Ђурић, Јеремић "раскринкао сопствене лажи" о томе да тобоже брине за Србију, а не само за сопствене девизне рачуне у иностранству.

Ђурић наводи и да Јеремић није смео да изађе на изборе како се не би потврдило како нема подршку међу грађанима, чак и оних који су ненаклоњени власти, што се, подсећа, могло видети испред Скупштине Србије током протеста.

Јеремићеви позиви Европској унији да му помогне немају никаквог смисла, каже Ђурић, зато што је и њему и његовим колегама из европских престоница стигло безброј позива да изађу на изборе, уместо што рачунају на то да ће дестабилизацијом и ванинституционалним методама моћи да отму власт.

"Нико није дужан да Јеремићу пружа сламку спаса и вади га из ситуације у коју се сам увалио превеликим амбицијама и политичким аматеризмом", закључио је Ђурић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести