Ђурић позвао Танзанију да преиспита признање Косова

МОСКВА: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић данас је, у разговору са делегацијом Републике Танзаније, позвао власти те афричке државе да размотре могућност повлачења признања једнострано проглашене независности Косова.
marko djuric, tanjug
Фото: Марко Ђурић, фото: Танјуг

Ђурић се са делегацијом Танзаније, коју је предводио генерал-мајор Симон Мумви, састао на маргинама међународног форума "Развој парламентаризма" у Москви, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Он је, у разговору, указао на бројне међународно-правне и политичке аргументе који стоје иза таквог апела. 

Изразивши очекивање да ће се билатерална сарадња Србије и Танзаније у предстојећем периоду интензивирати на највишем политичком нивоу, Ђурић је подсетио на дугогодишњу историју сарадње и пријатељства, нагласивши да постоји обострани интерес да се обнове некадашњи изузетно квалитетни односи.

Ђурић се током дана, такође, састао са члановима делегације Јужног Судана, којој је захвалио на доследној подршци њихове државе територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Самит у Москви, на којем учествује више од 80 делегација, био је прилика за размену мишљења са представницима великог броја држава, те прилика да се многи ближе упознају са позицијама Србије по питању Косова и Метохије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести