Ђурић: Приштина званично суспендовала сва права Срба на КиМ

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, поручио је, поводом пресуде изречене Ивану Тодосијевићу, да је приштинско правосуђе и званично данас суспендовало сва права српског народа на Косову и Метохији, на слободу мишљења и говора.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

"Сви смо ми Иван Тодосијевић", навео је Ђурић у писаној изјави достављеној медијима.

Тодосијевић, функционер Српске листе, осуђен је у Приштини на две године затвора зато што је за злочин у Рачку рекао да је измишљотина.

Према речима Ђурића, оно што је Тодосијевић изрекао смета Приштини, јер њихова лажна држава као кула од карата почива на лажима и прикривању злочина, и зато се панично плаше сваког гласа истине.

"Албански шовинисти данас су и званично суспендовали сва права српског народа на Косову и Метохији на слободу мишљења и говора, осудивши Ивана Тодосијевића на две године затвора због тога што је, на основу историјских чињеница, изрекао оно што сваки Србин зна и осећа", поручио је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ истиче да је Иван Тодосијевић данас и званично постао жртва апартхејда због смелости да говори истину и држава Србија ће му пружити сваки вид заштите од прогона.

"Српски народ нико не може судским пресудама и декретима приморати да прихвати исфабриковане интерпретације прошлости, затвори очи пред непобитним истинама о измишљеном злочину над цивилима у Рачку и да пристане на заташкавање злочина које су чинили терористи УЧК", навео је Ђурић.

Истакао је да је приштинско правосуђе данас нанело несагледиву штету процесу помирења на Косову и Метохији, ставивши се отворено у службу шовинистичке кампање против читавог српског народа у покрајини.

"Позивам Србе на Косову и Метохији да наставе да једнако смело и истинољубиво као и до сада говоре о злочинима УЧК и чињеници да су западне обавештајне службе и њихова пропагандна машинерија креирали лажну слику о догађајима у Рачку како би НАТО добио повод за рат против Савезне Републике Југославије", навео је Ђурић.

Нека се Приштина не нада, каже Ђурић, да ће сломити вољу Срба да опстану на Косову и Метохији тако што ће затварати њихове политичке прваке, а Србија и српски народ данас су, овом антиправном пресудом, само још више учвршћени у решености да се одупру нацификацији друштва у нашој јужној покрајини.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести