Ђурић: Резолуција о наводном геноциду плод панике злочинаца

БЕОГРАД:  Резолуција приштинског парламента о наводном геноциду Србије на Косову и Метохији клеветнички је документ и плод је панике оних који су суочени са оптужбама за сопствене злочине, изјавио је вечерас директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić Foto: Tanjug/video
Фото: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић Фото: Танјуг/видео

У саопштењу за јавност, он је истакао да "овај пропагандни памфлет потпуно превиђа истину о томе ко је покренуо кампању терора и злочина над цивилима на Косову и Метохији, и требало би да послужи као смоквин лист којим прави злочинци покушавају да сакрију сопствену срамоту и одговорност за почињена злодела".

"Многи од оних који граде конструкцију о некаквом геноциду над Албанцима и сами на рукама носе трагове крви српских страдалника, и сваки помен геноцида на Косову и Метохији вероватно је подсвесни ођек њихове нечисте савести", рекао је Ђурић.

Државотворни пројекат косовских Албанаца "суштински заснован на идеји етнички чистих територија и истребљења свих оних који се нађу на путу остварења сна о великој Албанији, али тај сан ће ускоро, сигуран сам, сневати у затворским ћелијама", нагласио је Ђурић.

Он је изразио уверење да "цивилизован свет неће бити спреман да саучествује у прикривању и заташкавању њихових злодела, и тренутак када ће бити препуштени сами себи и сопственој кривици и срамоти је веома близу".

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести