Ђурић: РОСУ нападају Србе на уласку у Зубин поток

БЕОГРАД: До зуба наоружани албански специјалци у овом тренутку нападају Србе на уласку у Зубин поток и код клисуре покусавају да уђу у то место, изјавио је у Јутарњем дневнику РТС Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Он је рекао да екстремисти, пресвучени у полицијске униформе РОСУ, у Зубином потоку нападају недужно и ненаоружано становништво, оценивши ситуацију крајње озбиљном и драматичном.

Ђурић је рекао да су до зуба наоружани албански специјалци јутрос ушли у све четири општине на северу Косова, као што су српске власти недељама упозоравале да ће се догодити, на велику срамоту међународне заједнице.

Он је навео да је у име председника Србије Александра Вучића обавио разговоре са више међународних представника и да нема никакве сумње каква ће рекација државе Србије бити уколико се ово одмах не заустави.

Ђурић је казао да је ово организовано тобож због некаквих хапшења у вези са криминалом.

"То су могли да ураде и српски полицајци, уместо тога су решили да шаљу оклопна возила", рекао је Ђурић и додао да је ово најгрубље угрожавање мира и најдиректније кршење свих договора и споразума.

Он је додао да се прелиминарно зна да је више грађана КиМ српске националности ухапшено, али да је јасно да ту циљ нису никаква хапшења, већ застрашивање.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести