Ђурић: Шпанија разуме да је подршка Приштини опасан преседан

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић захвалио је данас новом амбасадору Шпаније Раулу Бартоломеу Молини на доследној подршци те земље територијалном интегритету Србије и чињеници да та држава принципијелно одбија да призна једнострано проглашену независност Косова.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Шпанија је, констатовао је Ђурић, једна од држава које веома добро разумеју да је подршка дела међународне заједнице приштинским сепаратистима опасан преседан који охрабрује сецесионисте широм света, и да је зато једини пут за решавање питања Косова и Метохије поштовање међународног права.

Ђурић је у разговору са Молином истакао да су односи Србије и Шпаније издржали тест времена, упркос чињеници да су велики међународни притисци вршени на оне који су били и остали чврсто опредељени за поштовање међународног права и принципа неповредивости територијалног интегритета држава.

Зато будућност двема земљама доноси плодотворну сарадњу у духу чврстог и провереног пријатељства, рекао је Ђурић, а саопштила Канцеларија за КиМ.

Ђурић је упознао је амбасадора са политичком и безбедносном ситуацијом у покрајини, као и са тешким положајем српског народа који је данас, како је упозорио, најугроженија национална заједница у Европи.

Он је истакао да ће Београд наставити да улаже напоре како би се дошло до компромисних решења за проблеме у нашој јужној покрајини, на корист свих њених житеља.

Ђурић је Молину детаљно информисао о досадашњем току дијалога Београда и Приштине и околностима због којих је дошло до застоја у том процесу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести