Ђурић: Срби ће остати на својим огњиштима

БЕОГРАД: Свима мора да буде јасно да су Срби с Косова и Метохије чвршћи него што ико мисли, и да ће, уз недвосмислену подршку своје државе Србије, остати и опстати на својим огњиштима, поручио је вечерас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, поводом пребијања и хапшења седамдесетогодишњег Војислава Тодоровића из Гњилана.
marko djuric
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

Ђурић је у саопштењу поручио да ће Срби истрајати "без обзира на све нападе и притиске који се појачавају након очигледне ујдурме албанских политичких првака и њихове међусобне борбе за власт, која се своди искључиво на то ко ће показати већу мржњу према Србима и Србији".

Он је оценио да је пребијање и хапшење Тодоровића из Гњилана на административном прелазу Кончуљ нови еклатантан пример перманентног притиска на Србе и шовинистичког односа институција у Приштини према српском народу.

Малтретирање супруге Тодоровића, а затим хапшење и пребијање човека од 70 година још један је доказ да је циљ Приштине етнички чиста територија Косова и Метохије, сматра Ђурић.

Он је најоштрије осудио такво нецивилизацијско и дивљачко понашање и позвао представнике међународне заједнице да коначно реагују и стану на пут таквим, како је оценио, изливима мржње према припадницима српске заједнице и хапшењима искључиво на основу етничке припадности.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести