Ђурић: Србија ће тражити ревизију приватизација на КИМ

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за КИМ Марко Ђурић изјавио је данас да ће Србија тражити и инсистирати да буде извршена ревизија приватизација на КИМ која је, како каже, по свом карактеру нелегална, пљачкашка и криминална, али и противна домаћим и међународним прописима и резолуцијама.
marko djuric, tanjug video
Фото: Marko Đurić, foto: Tanjug (Video)

Ђурић је после округлог стола у оквиру унутрашњег дијалога на коме су учествовали представници економских факултета, института и струковних удружења, казао да је Канцеларија за КИМ направила свеобухватну базу података имовине.

“Имамо папир за сваки динар, за сваки шраф који смо као држава улагали у протеклим деценијама на КИМ”, рекао је Ðурић новинарима.

Он је подсетио да је преко 900 фабрика на КИМ чији је власник држава Србија “отето” у процесу пљачкашке приватизације без да су Срби на КИМ или држава Србија добили иједан динар.

Ђурић је навео да смо као народ на тежи начин на примеру КИМ научили и извукли поуке због чега је важно да постоји план за сваку општину, село или град, наводећи да се данас поклања пуна пажња свим срединама.

Ђурић је сложио са констатацијом да нема коначних решења када је КИМ у питању већ да постоји само стална борба за остваривање наших интереса и да као народ останемо и опстанемо и на КИМ и на сваком другом месту.

Он је с тим у вези закључио да економска политика Србије и председника Александра Вучића значи да Србија коначно има план за сваку општину.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести