Ђурић: Србија ће заштити наше људе на КиМ 

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је данас да је налог за хапшење потпредседника Српске листе Милана Радоичића део специјалног рата којим Приштина настоји да створи утисак да Срби немају никакву системску заштиту и да је њихов глас неважан, јер искључиву моћ одлучивања имају Албанци и "њихова УЧК елита".
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Ђурић је оценио да је хајка на функционере Српске листе, налог за хапшење Радоичића и оптужница против Ивана Тодосијевића, порука Србима да је сваки њихов отпор безнадежан, будући да самовољи Приштине не могу измаћи чак ни локални српски политички лидери. 

"Поруком да је и приштинско правосуђе оружје у рукама пројекта потпуне албанске доминације на самопроглашеном Косову, Србима се сугерише да се сваки од њих може наћи на удару једног таквог система и да за њих не важе никаква људска или демократска права", навео је Ђурић. 

Он је истакао да Срби у јужној покрајини треба да знају да је Србија гарант њихове безбедности и достојанства и да ће се најодлучније одупрети настојањима да се успостави доминација и сраховлада Приштине у већински српским срединама на Косову и Метохији. 

"Србија ће, наглашавам још једном, наћи начин да заштити наше људе на Косову и Метохији, јер нико не може да их натера ни да напусте своја огњишта, ни да буду Косовари а не Срби", истакао је Ђурић у саопштењу. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести