Двери: Директни преговори да почну што пре и заврше се у јуну

БЕОГРАД: Представници Покрета Двери данас су предали захтеве председнику Скупштине, председнику Републике и Делегацији ЕУ за директне преговоре власти и опозиције о унапређењу предизборних и изборних услова, а лидер тог Покрета Бошко Обрадовић предложио је да ти преговори почну одмах и заврше се најкасније у јуну.

Обрадовић је на конференцији за медије, одржаној испред зграде Председништва Србије у Београду, казао да би дијалогу требало приступити у формату да са једне стране буде делегација владајуће коалиције на челу са председником СНС Александром Вучићем и председником СПС Ивицом Дачићем, а на другој страни делегација опозиције која је бојкотовала прошлогодишње изборе или их означила као нерегуларне.

Ту другу делегацију, према његовим речима, чинили би Српски покрет Двери, Народна странка, Странка слободе и правде, Демократска странка и Покрет Доста је било.

"С обзиром да остале наше колеге из опозиције нису имале примедби на прошлогодишњи изборни процес сматрамо да нема разлога да учествују у овом дијалогу и да смо тако дијалог свели на логичну, реалну и оптималну меру", казао је Обрадовић.

Осим захтева, како је рекао Обрадовић, председницима Скупштине и Републике предата је и Платформа Двери за дијалог са влашћу у седам тачака.

Оценио је да је предлог који је данас поднео конструктиван, а да се односи на то како да брзо и ефикасно се реши, како каже, тренутно недемократско стање у Србији.

Радмила Васић из Градске организације Двери Београд, казала је да захтевају да се раздвоје београдски избори од праламентарних и председничких, као и ванредне изборе за главни град Србије.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести