Двери, НАДА, Заветници: Председник и већина одговорни за инциденте

БЕОГРАД: Посланици Српског покрета Двери, Српске странке Заветници и коалиција НАДА оценили су на конференцији за новинаре коју су држали током посебне седнице Скупштине Србије посвећене КиМ да су владајућа већина и сам председник Александар Вучић одговорни за данашње немиле сцене у парламенту.
с
Фото: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Председник Новог ДСС-а Милош Јовановић рекао је да су представници ових странака толерантни и да су до сада више пута толерисали укидање реплике, међутим, како каже, ово су историјска времена.

“Немамо право да дозволимо да нам се не да реч. Дошли смо у доброј вери, плашећи се да ће можда већина и председник правити циркус. Они су једини кривци за немиле сцене”, рекао је Јовановић поводом инцидената у скупштинској сали где је умало дошло до физичког обрачуна.

Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски рекла је да се данас могло видети како је Пословник Народне скупштине “бачен под ноге”. Она је рекла да је после обраћања Бошка Обрадовића затражила повреду Пословника јер је, каже, константно посланичка групе СНС са делом партнера добацивала и спречавала излагање лидера Двери.

“Ускраћено нам је право да се обратимо два минута и наша реакција је била одлучна, достојанствена и храбра”, рекла је она. Тврди да је посланик СНС, не прецизирајући о коме се ради, насрнуо на Милоша Јовановића само због тога што је носио плакат “Не ултиматуму, не капитулацији”.

Фото: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Упитала је да ли треба да носе транспаренте на којима пише “Живео, Брисел” или “Живели француско-немачки ултиматуми”. “Видели сте да је чопор завијао на сваки помен било какве државотворне логике. Нисмо дошли да правимо циркус, већ они који газе пословник и Устав”, рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Она је казала да ће у наставку заседања скупштине њихови представници изнети решења и предлоге које имају у вези са КиМ и оценила да нема дилеме да је једина опозиција данас управо државотворна опозиција.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести