Двери предлажу мере за помоћ привреди и угроженима

БЕОГРАД: Покрет Двери је данас представио свој пакет мера подршке домаћој привреди и грађанима, јер, како наводе, пажња државе мора да се преусмери са страних компанија на домаћу привреду и пољопривреду и да се помогну најугроженије категорије становништа.
dveri logo
Фото: Илустрација

Лидер Двери Бошко Обрадовић рекао је на прес конференцији испред Владе Србије да би хитно требало увести "економско ванредно стање", јер је, тврди, ситуација у којој се налазе привреда и грађани "више него алармантна".

Двери, између осталог, предлажу мере којима ће се увоз заменити домаћом производњом, обезбедити помоћ при производњи и куповини домаће робе, као и да се ванцаринским мерама заштити и подржи домаћа роба, а смањи брига о страним компанијама које долазе у Србију.

Обрадовић је рекао да би требало да се види и ко је данас социјално најугроженији, да ли су то грађани са минималним пензијама, најстарији суграђани који уопште немају никаква примања, породице са више деце које су социјално угрожене, како би се установило ко све мора да буде помогнут у сфери социјалне политике.

Једна од мера коју Двери предлажу је да најугроженији добијају од државе вредносне чекова за куповину домаћих пољопривредних прехрамбених индустријских производа, а сматрају и да држава мора да натера све државне инстуције да купују домаће пољопривредне, прехрамбене, индустријске производе, бар за време глобалне кризе.

На питање новинара да ли су тачни наводи из документа европских обавештајних служби, објављени у медијима, према којем СНС пружа логистичку и финансијску помоћ, између осталог и Дверима, Обрадовић каже да то није тачно, а извештај види као притисак на Србију да уведе санкције Русији.

Додао је да Двери нису опозиција Србији и да ће увек јавно подржати оно што је у интересу државе, као што је одлука власти да не уведе санкције Русији.

На питање о финансирању покрета, каже да су Двери све своје активности у последње две године саме финансирале, а да чекају констуисање скупштине како би добили буџет пропорционалан броју мандата.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести