Двери: У Србији донети закон сличан најављеном у Српској

БЕОГРАД: Покрет Двери саопштио је данас да подржава доношење закона у Народној скупштини Републике Српске по ком ће се казном затвора кажњавати сви који Србе и Републику Српску назову геноцидним, и предлаже да се сличан закон усвоји и Србији.
dveri logo
Фото: Илустрација

"По узору на национално јединство које је постигнуто у РС између свих политичких странака власти и опозиције, и ми у Србији бисмо, без обзира на политичке разлике међу нама, требало да заузмемо заједнички став и заједнички се огласимо против одлуке (Валентина) Инцка и подржимо Републику Српску и српски народ у БиХ", наводи се у саопштењу које је потписао лидер Двери, Бошко Обрадовић.

Та странка, како се наводи, предлаже да "и у Србији донесемо закон по коме ће се кажњавати сви који Србе, Србију или РС назову геноцидним".

Двери, такође, подржавају и другу најављену одлуку скупштине РС о одбацивању примене наметнутих измена кривичног закона које су дело одлазећег колонијалног управника у БиХ Валентина Инцка, а којима ће бити кажњен свако ко тврди да се у Сребреници није десио геноцид.

"Овом приликом подсећамо домаћу и регионалну јавност да је независна Међународна комисија којом је председавао чувени израелски историчар Гидеон Грајф, а која је састављена од најеминентнијих светских стручњака, донела закључак да се у Сребреници није догодио геноцид. Да ли ће и овим међународним стручњацима бити суђено по новом Инцковом закону?", пише у саопштењу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести