Двоструко више времена за све посланичке групе на седници о КиМ

БЕОГРАД: Шеф посланичке групе Српске напредне странке (СНС) у Скупштини Србије Александар Мартиновић изјавио је данас да ће та странка гласати за усвајање извештаја о Косову и Метохији који ће у понедељак у Народној скупштини представити председник Србије Александар Вучић.
Skupstina Srbije/R. Hadzic
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Мартиновић је новинарима у парламенту казао да ће предложити да се удвостручи време за расправу, тако да ће апсолутно сви, без обзира да ли су власт или опозција, имати времена да изнесу своје ставове у вези са овом темом и да евентуално дају своје предлоге.

“Ово је седница која се дуго очекивала. Поједини самозвани лидери опозиције су нас оптуживали да влада и председник Александар Вучић беже од парламента када је реч о КиМ, говорили су да немамо храбрости да о томе расправљамо, али се по ко зна који пут показало да нису у праву и да им је намера да преваре грађане”, рекао је Мартиновић.

Он је додао да очекује да дебата која почиње у понедељак, 27. маја, буде озбиљна, и да ће се наставити и у уторак.

Наводећи да је председник Вучић претходних дана био изложен најбезобзирнијим нападима у вези с његовим ангажманом по питању КИМ, Мартиновић је рекао да некима ништа не ваља.

“Не ваља када се обрати епископима, посланицима, дакле, не ваља никако. То је политика оних који себе називају Савезом за Србију и који бојкотом оправдавају нерад и недостатак политичких идеја”, рекао је званичник владајуће странке.

Он је исткао да ће СНС уцествовати на тој седници и да ће подржати политику Александра Вучића и Владе Србије, јер верују да је искрена и реална.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести