ЕИБ спреман да подржи приступање Србије ЕУ

ТРСТ: Европска инвестициона банка (ЕИБ) поџава стратешки циљ Србије да се прикључи Европској унији, изјавио је данас у Трсту потпредседник за Србију, Дарио Сканапиеко, током разговора са председницом Владе Србије Аном Брнабић.
Ana Brnabić sa predstavnicima EIB Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Сканапиеко, који у Трсту предводи делегацију те финансијске институције, казао је да је ЕИБ спремна и да обезбеди неопходна средства за подстицање економског раста и продуктивности, посебно се фокусирајући на инфраструктурне и развојне пројекте.

Брнабић је истакла важност добре сарадње са ЕИБ-ом, посебно за инфраструктурне пројекте, како за оне који су актуелни, тако и оне који треба да буду покренути, наводећи као пример четири клиничка центра у Србији. 

Она је истакла важност научно-технолошког парка у Београду који окупља иновативне и старт-ап компаније, посебно нагласивши важност скорог завршетка Студентског-креативног центра у Нишу, што се очекује на јесен. 

Брнабић је истакла да је један од приоритета Владе Србије покретање предузетништва и оснаживање старт ап заједнице. 

Делегацију Владе Србије су са премијерком Брнабић, на састанку са делегацијом ЕИБ, представљали потпредседник Владе Србије Зорана Михајловић и министар финансија Душан Вујовић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести