Еколошке организације намеравају да наставе протест

БЕОГРАД: Савез еколошких организација Србије навео је данас да ће и после повлачења Закона о експропријацији из скупстинске процедуре и најављених измена Закона о референдуму и народној инцијативи наставити са протестима различитих облика и блокадама.
projekat jadar, YT printscreen
Фото: Tiker

Како су навели у саопштењу, коначним остварењем свог циља сматрају обустављање свих истраживања и забрану експлоатације рудних богатстава, превасходно руде литијума, од стране иностраних компанија на територији Србије.

Еколошки устанак, један од организатора блокада путева у Србији, најавио је да ће вечерас са активистима и удружењима одлучити да ли ће се блокаде саобраћајница наставити.

Они су синоћ навели да немају времена за славље, јер коначан циљ није испуњен, а то је да се протера Рио Тинто и рудник из Србије.

Никола Арсић из "Крени-Промени", који је раније најавио славље ако закони буду повучени, рекао је да тај покрет у суботу неће славити него одржати скуп на коме ће представити даље кораке.

Поводом најаве Еколоског устанка да ће наставити протесте са циљем „протеривања" компаније Рио Тинто из Србије, Арсић за Н1 каже: "Ми сада можемо да додајемо захтеве од суботе до суботе, али би се енергија на тај начин исцедила, као у случају 1 од 5 милиона".

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести