ЕУ за одрживо, реалистично решење 

БРИСЕЛ:  Портпарол Европске комисије Карлос Мартин истакао је данас да ЕУ жели да Приштина и Београд постигну договор о трајном решењу за Косово, које треба да буде могуће, одрживо, реалистично и у складу са међународним правом.
Portparol Evropske komisije Karlos Martin  Foto: European Audiovisual Service/video
Фото: Портпарол Европске комисије Карлос Мартин Foto: European Audiovisual Service/video

„Трајно решење значи могућа, одржива и реалистична солуција у складу са међународним правом, а стране у дијалогу треба да дефинишу заједнички став о узајамној сагласности", поручио је он.Мартин је тако данас одговорио на молбу да прокоментарише предлог о разграничењу.

Он је подсетио да су председник Србије Александар Вучић и косовски председник Хашим Тачи, у оквиру дијалога под посредовањем високе представнице Федерике Могерини 24.јуна имали интензивну и продуктивну дискусију о оквирима о свеобухватној нормализацији односа, те се сагласили да интензивирају рад наредних недеља.

Даље је пренео да су се Вучић и Тачи састали 18. јула како би размотрили остварени напредак и договорили да се почетком септембра поново састану.

Мартин је нагласио да дијалог уз посредовање Еу има за циљ да помогне у проналажењу решења за сарадњу две стране, као и да им помогне у напретку на путу ка ЕУ и унапређењу живота грађана.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести