Фабрици: Надам се да ће Србија отворити нова поглавља у 2021.

БЕОГРАД: Шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици изјавио је да се нада да ће у овој години Србија отворити нова поглавља, али да ту одлуку једногласно морају да донесу све државе чланице ЕУ.
fabrici, tanjug
Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Фабрици је за Блиц рекао да, ако Србија буде напредовала у кључним областима, попут владавине права, не види разлог зашто не би отворила нова поглавља истичући да је у интересу свих да тај процес иде даље.

"Рано је за предвиђања када ће бити одржана следећа међувладина конференција. Ја сам свакако за то да буде што раније јер је она важна политичка прилика да се сагледа напредак и настави процес", рекао је Фабрици.

Он каже да би више требало да причамо о затварању поглавља, јер то значи прави корак напред, и додао да би свакога охрабрио да се упознају са процесом евроинтеграција и задацима који су пред сваким сектором и да виде како би ствари могле брже и ефикасније да се погурају напред.

Говорећи о односима Србије и ЕУ, Фабрици је изразио наду да ће бити мање компликована од 2020. године, наводећи да ЕУ остаје у потпуности посвећена раду са Србијом ради постизања већег напретка на свим фронтовима.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести