Фактор плус: Грађани најбоље оценили рад премијерке Ане Брнабић

БЕОГРАД: Највећу оцену грађана од свих чланова Владе Србије добила је премијерка Ана Брнабић, за којом следе министар финансија Синиша Мали и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, показују резултати истраживања јавног мњења које је спровела агенција Фактор плус.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Премијерка је оцењена са 3,2, министар Мали оценом 3,1 а министар Весић оценом 3. Грађани су као критеријум оцењивања навели рад и професионалност.

"Испитаници дају нека свој образложења, за Малог кажу да је неко ко је одговоран за стабилне јавне финансије,редовне плате и пензије, тако да само по себи то носи вишу оцену. Одмах иза Брнабић и Малог је Весић, који има јако високу оцену. За њега грађани кажу да је јако професионалан, неко ко има веома дуг политички стаж, да је прилично стабилан и увек отворен за давање одговора, прилично добар у медијским наступима као и да се залаже за регионалну сарадњу и улазак Србије у ЕУ", рекао је за Танјуг извршни директор Фактор плуса Предраг Лацмановић.

Он је објаснио да је некада за оцену министара грађанима критеријум био не само рад него нека врста популарности или вештина у неким политичким дебатама. "Међутим сада се све више цени рад и професионализам зато што директно утиче на квалитет живота грађана", оценио је Лацмановић.

На четвртом и петом месту су и министри из редова социјалиста, министар спољних послова Ивица Дачић и министар просвете Бранко Ружић.

"Одмах после њих је министар одбране Милош Вучевић, одбрана углавном доноси добру оцену али наравно и сам рад министра", изјавио је Лацмановић. Агенција Фактор плус обавља редовно месечно истраживање у оквиру свог политичког барометра, а често оно обухвата и мишљење јавног мњења о министрима у Влади Србије. Ово истраживање је трајало око седам дана, и укључило је око 1.200 испитаника. Анкета је спроведена тако што су грађанима понуђена имена министара а испитаници су давали своје оцене.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести