Фракција ДС прогласила Лечића за председника

БЕОГРАД: Део ДС који је организовао изборе у Демократској странци објавила је вечерас да је за новог председника странке изабран Бранислав Лечић, као и још пет потпредседника.
lecic
Фото: Танјуг/ Димитрије Гол

На конференцији за новинаре је речено да су гласали чланови 105 општинских одбора и да је излазност била 72,6 одсто, а коначни резултати биће проглашени у року од 48 сати и потом верификовани на изборној скупштини.

ДС тако практично има два председника, Зорана Лутовца и Лечића, а који је легитиман и легалан - тек ће бити предмет спорења, пошто је Лутовчево руководство послало допис Министарству државне управе и локалне самоуправе, како би предупредило упис Лечићевог дела странке у Регистар политичких организација.

Лечић је том делу странке поручио да им не саветује да иду на суд, да не губе време, јер је, тврди, страначка процедура у вези са изборном скупштином испоштована.

Лечић је рекао да му је ово најважнија улога у животу и "позвао све оне који су били у неспоразуму, као и све демократе, да се уједине око заједничке приче".

Вида Огњеновић се осврнула на данашња дешавања због којих је прекинуто гласање у општинском одбору ДС Стари град и скидање табле са називом ДС из Нушићеве улице.

Огњеновић је рекла да су у централну странке дошли Лутовчева заменица Драгана Ракић и Душан Костадиновић, који су ометали изборе и који су дошли физички да их избаце из странке.

Рекла је да је зачуђена тим поступком који, како каже, најбоље објашњава зашто се та струја одвојила.

Кад је реч о скидању табле са улаза у седиште странке у Нушићевој рекла је:

"Нека се стиди онај ко је наредио да се та табла скине", рекла је Огњеновић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести