Француска, Британија и Немачка захвалиле Србији на помоћи

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, добио је писма захвалности Немачке, Француске и Уједињеног Краљевства због одличне координације, ефикасности, расположивости и добронамерности, као и успешне реализације када је реч о повратку грађана ове три државе у њихове земље.
msp.jpg  Foto: MSP
Фото: МСП

У писмима која су Дачићу доставили амбасадори Томас Шиб, Жан Луј Фалкони и Шан Меклауд, наводи се да се Немачка, Француска и Енглеска захваљују на подршци и сарадњи током овог тешког периода који је задесио читав свет од избијања епидемије корона вируса, саопштило је Министарство спољних послова.

Како је исказано, захвалност долази превасходно због одличне координације, ефикасности, расположивости и добронамерности, као и због успешне реализације када је реч о повратку грађана ове три државе у њихове земље.

Истакнуто је да солидарност коју су чланови дипломатског кора ове три државе добили од српског народа, потврђује још једном чврстину пријатељства наших народа.

Наведено је, да током досадашњег животног века, нисмо искусили кризу тако великих размера која је, у тако кратком временском раздобљу деловала, и још делује на цео свет и да је стални контакт у циљу решавања питања везаних за кризу изазвану корона вирусом допринело на изванредној сарадњи наших дипломатских мрежа.

Посебно је наглашено да је здравље и сигурност грађана и заједница од највећег приоритета за наше државе, наведено је у саопштењу МСП.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести