Фудбалска утакмица између хрватске и српске мањине

СУБОТИЦА: Најбољи фудбалери хрватске и српске мањине у Србији и Хрватској одиграће 15. јуна утакмицу у бачком месту Таванкуту, а утакмицу ће пратити лидери тих заједница Томислав Жигманов и Милорад Пуповац.
milorad pupovac, Tanjug
Фото: Танјуг/видео

Председник Демократског савеза Хрвата у Војводини рекао је да одржавање фудбалске утакмице представља прилику за састанак политичких представника Хрвата из Србије и Срба из Хрватске "с циљем да њихова сарадња и у подручју спорта буде у функцији стварања бољих односа између две државе", пренела је Хина.

Како је навео, припадници обе националне мањине желе да буду "истински мост сарадње" и да дају свој принос даљем напретку односа између Србије и Хрватске.

Утакмица репрезентација мањина одиграће се три године после првог сусрета у Вуковару, када су Хрвати из Војводине победили с 4:0.

Сусрет организују Хрватско национално веће (ХНВ), Заједничко веће општина и Српско народно веће у Хрватској, уз подршку фудбалских националних савеза Србије и Хрватске.

Жигманов је, упитан да ли ће недавни инциденти усмерени против припадника српске мањине у Хрватској оптеретити тај сусрет, оштро осудио нападе.

Како каже, очекују да у Хрватској мора престати насиље према припадницима националних мањина.

"Мислим да тако шаљемо и више него јасну поруку, шта су наша очекивања када је у питању Република Србија", закључио је Жигманов, пренела је Хина.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести