Пуповац: Живим у земљи мржње, Зекановић: Пуповац шири мржњу

ЗАГРЕБ: На почетку данашње седнице Хрватског сабора председник Самосталне демократске српске странке (СДС С) Милорад Пуповац искористио је прилику да скрене пажњу на последње случајеве насиља над припадницима српске националности, истакавши да живи у "земљи мржње и насиља".
milorad pupovac, Tanjug
Фото: Танјуг/видео

"Не живим ни с трунком мржње, али живим у земљи мржње и насиља, мотивисаног етничком мржњом и етничким насиљем", рекао је Пуповац.

Како преноси Индеџ, он је осудио то што се деци која посете Вуковар говори да је бивши председник СДС С-а Војислав Станимировић ратни злочинац.

''''Ако је он, од данас слободно сматрајте и мене ратним злочинцем. Позивам ДОРХ да чује што сам рекао. Ја сам ратни злочинац који се бори против рата и мржње већ 30 година и борићу се и бићу у клубу таквих злочинаца. И онда се чудимо што деца, чему придоноси и велики број људи у Сабору својим порукама мржње према својим колегама другачијих политичких уверења или етничке припадности, посежу за насиљем. Али нису они криви, криви смо ми. Криви су они који су на месту председника Републике и слушају повике ''Убиј, убиј Србина'' и кажу нисмо чули", рекао је Пуповац.

На говор Пуповца реаговао је посланик Храста Хрвоје Зекановић, који је казао да Хрватска није земља мржње и да је једини који шири мржњу управо Пуповац, јер се "никада неће поклонити жртви Вуковара".

Он је додао и да је Станимировић рекао да је био "окупацијски градоначелник града Вуковара".

"И то је наш Милорад заборавио. Очи су му пуне суза кад говори о Јасеновцу, а када говори о Вуковару и о релативизирању злочина, е онда се усуди овде у Сабору да релативизује Домовински рат. Господин Милорад Пуповац никада у свом животу није изговорио те две речи, Домовински рат. Не усуди се јер га не признаје'''', рекао је Зекановић.

Марко Перковић Томпсон тврди да Пуповац шири мржњу

Певач Марко Перковић Томпсон рекао је за председника Самосталне демократске српске странке (СДС С) Миодрага Пуповца да "сеје мржњу", јер је коментаришући напад на Србе на Брачу споменуо и његову песму "Бојна Чавоглаве" коју он започиње извикивањем усташког поздрава "За дом спремни".
Томпсон, познат по усташким и антисрпским песмама, поручио је Пуповцу на Фејсбуку да престане да сеје мржњу и говори лажи, као и да престане да "излуђује сопствени народ и подстиче га на мржњу према Хрватима", преноси Index.

"Верујемо да је и њима доста патње и лажи од таквог четниковања и манипулисања. Престаните с кривичним делима као што сте то радили позивајући насловницом у вашем недељнику на клање Томпсона. Таквих промотера мржње је било крајем осамдесетих и почетком деведесетих, а сетите се само вашег претходника, злочинца који вам је основао странку и схватићете како таква мржња никоме, па ни вашем народу ништа добро не доноси", написао је Томпсон.
Реакцију Томпсона изазвало је гостовање Пуповца на Н1 телевизији када је, коментаришући инцидент на Брачу, рекао да су Томпсон и његова песма "Бојна Чавоглаве" највећи кривац што се тај инцидент у Супетру догодио.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести