Функционери СНС осудили насилне демонстрације

БЕОГРАД: Функционери Српске напредне странке најоштрије су осудили насилне демонстрације испред Дома народне скупштине у последња два дана, које су се потом претвориле у "улични рат" до касно у ноћ између демонстраната и полиције.
Igor Bečić Foto: Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

Председник надлежног скупштинског одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић навео је у писаној изјави да је ноћас било по среди бесомучно уништавање имовине и културне баштине, као и "дивљање" улицама Београда и Новог Сада, уз нападе на Градску кућу у Новом Саду и на медије.

"Насиље које вец две ноћи испољавају десничарске организације уз, сада већ јасну, логистичку подршку политицких маргиналаца, недопустиво је у демократском друштву", истакао је Бечић и додао да је сада већ "потпуно огољена и умешаност појединих иностраних обавештајних служби које делују преко сродних служби из региона, са циљем да изазову нестабилност у Србији, ослабе позиције наше земље у наставку преговора и доведу до економске дестабилизације Србије".

Бечић је замолио грађане да се, колико год били незадовољни и шта год да је разлог њиховог протеста, ограде од сваке врсте насиља, јер, наводи, такав вид протеста наноси немерљиву штету држави.

"Истовремено као да су сви заборавили на веома комплексну И крајње озбиљну епидемиолошку ситуацију у којој се налазимо. Због тога су вишеструко угрозени животи и грађана и полицајаца који покушавају да одрже ред и мир", закључио је Бечић.

Члан ГО СНС Владан Коцић каже да је згрожен оним што се у последња два дана дешава на улицама Београда, истакавши да је реч о "фашистичком насиљу и уништавању имовине".

Он је позвао "мирне и поштене" грађане да не подлежу хистерији и мржњи, која, како је навео, није својствена нашем народу и Београђанима.

"Наша држава, на челу са председником Вучићем, спремна је и одлучна да се избори са хулиганима који разарају наше градове", поручио је Коцић, а саопштила СНС.

Члан ГО Гаврило Ковачевић сматра да је једини циљ насилних демонстрација уништавање државне и приватне имовине те позива све грађане, пријатеље и колеге да не дозволе да их, како је рекао, та мизерна групација испровоцира и да наставе да верују у своју државу, да брину о свом здрављу и буду одговорни једни према другима.

Секретар Градског одбора СНС Београд Александар Марковић понашање демонстраната и, како је навео, насилника, доводи у везу са лидерима опозиције, те тврди да су насилним протестима покушали да сруше власт коју су грађани изабрали на изборима 21. јуна.

"Нећемо дозволити да нам хулигани, нарко дилери и фашисти уништавају имовину државе и града, зато што на тај начин уништавају имовину свих грађана Београда и Србије, а скуповима у доба епидемије корона вируса угрожавају здравље свих Београђана", истакао је Марковић, наводи информативна служба Градског одбора СНС Београд.

Члан ГО Маријана Крајновић наводи да је насилничко понашање оних који данима руше Београд недопустиво и да заслужује сваку осуду.

"Насилничко понашање Ђиласових ''пулена'', криминалаца и плаћеника, који већ данима руше наш град је недопустиво и за сваку осуду. Народ је 21. јуна гласао и изабрао пристојну и модерну Србију, а не вандализам и насиље", казала је Крајновић.

Она тврди да је реч о "агресивној мањини" која терорише пристојну и мирну већину, напада полицију каменицама и демолира државне институције, нарушавајући јавни ред и мир.

"Стоп насиљу, очувајмо мир и стабилност", поручила је Крајновић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести