Газета Експрес: Тачи се у Берлину састао с Гренелом

ПРИШТИНА: Специјални изасланик америчког председника за дијалог између Косова и Србије, Ричард Гренел, током приватног састанка са косовским председником Хашимом Тачијем у Берлину, поновио је да САД позивају на што бржу деблокаду последње фазе дијалога између Косова и Србије, пише Газета Експрес.
Putokaz  Beograd, Priština Foto: Youtube/printcreen
Фото: Youtube Printscreen

Састанак Гренела и Тачија у немачкој престоници, који није био најављен, одржан је у понедељак.

Главна тема разговора била је деблокада преговора између Косова и Србије, а разговарали су и о тренутној ситуацији на Косову са посебним акцентом на дешавања после избора 6. октобра, наводи Газета Експрес, преноси Косово Онлајн.

Напомиње се да Тачијева канцеларија није издала саопштење, нити било какав званичан одговор поводом навода приштинског листа, али је Гренелова канцеларија потврдила информације о састанку.

Из Канцеларије Ричарда Гренела поручено је да не могу пружити информације о приватним састанцима које је имао амерички амбасадор у Немачкој.

Дик Кустин, задужен за медије у Гренеловој канцеларији, рекао је да се Гренел редовно састаје са различитим људима и групама.

Не коментаришемо приватне састанке амбасадора Гренела. Али можете претпоставити да се редовно среће са неким људима и групама, рекао је Кустин.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести