Гњилане: Условна казна због графита; Петковић: За Србе нема правде

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић истакао је вечерас, поводом пресуде Србину из покрајине од три месеца условног затвора због исписивања графита, да је реч о "угњетавању Срба за које нема правде".
p
Фото: Printscreen/Twitter@PetkovicPetar

Сурова истина о угњетавању Срба за које нема правде! Док власти у Приштини прогањају малолетну српску децу, где су они који су на српске амбуланте, дечија игралишта, куће исписивали графите терористичке УЧК, упитао је Петковић у објави на свом Твитер налогу и истакао да за те отворене претње нико није одговарао.

Он је објавио и фотографије графита са исписаним именом тзв УЧК.

Раније данас, суд у Гњилану осудио је на условну казну од три месеца затвора С.Р. који је био оптужен да је у септембру прошле године, заједно са двојицом малолетника Д.Р и С.Р, ширио "етничку мржњу", исписујући графите "Витина је Србија", "Клокот Србија" као и четири слова "С" на једној албанској кући, бетонским стубовима и тротоару.

 

Како наводи приштинска Економија онлајн, у пресуди се наводи да је оптужени починио кривично дело "изазивање раздора и нетрпељивости", за шта је запрећена новчана казна или затвор до пет година.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести