Годфри: Битићи - важно, не и најважније питање у односима

БЕОГРАД: Амерички амбасадор у Београду Ентони Годфри изјавио је данас да случај браће Битићи није најважније питање у односима САД и Србије, али је додао да је о томе већ разговарао са српским званичницима у жељи да се дође до праведног решења.
Dačić i Godfri Foto: Tanjug/video
Фото: Дачић и Годфри Фото: Танјуг/видео

„Није то најважније питање које се потеже у односима САД и Србије, али сигурно је важно. Моје сведочење пред Сенатом је такође инсистирало на правди за породицу Битићи. То сам већ потегао у сарадњи са вашим државним званичницима. Мора се доћи до праведног решења“, рекао је Годфри одговарајући на питање колико је свестан важности тог случаја за односе две земље и да ли је о томе разговарао са српским званичнима.

Он је на панелу о односима Србије и САД, у оквиру Београдске НАТО недеље, додао да треба више урадити да би се информисали грађани Србије о вредности добрих односа између Србије и Америке и о томе који су бенефити од чланства у НАТО за Србију и регион.

„Увек желим да шаљем позитивне поруке. Не бих да говорим о опасностима ангжовања са Кином и Русијом, већ пре да скренем пажњу на добробити блиске сарадње са САД. Кад год су добри односи између Србије и Америке, односи у региону су добри, а када су лоши, лоша је ситуација у целом региону“, истакао је Годфри.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести