Годфри: Мере Владе Србије гарантују брз оправак привреде

БЕОГРАД: Мере које је Влада Србије предузела у циљу ублажавања последице кризе изазване корона вирусом су правовремене, стимулативне и гарантују брз опоравак привреде у наредном периоду, оценио је данас амбасадор САД у Србији Ентони Годфри.
entoni godfri, Ambasada SAD
Фото: Амбасада САД

Годфри је на петој онлине конференцији „Бизнис у изазовним временима - Како до привредног опоравка?" у организацији Српске асоцијације менаџера и ИЦТ Хуб-а рекао да је важно да се помогне малим и средњим предузећма да преброде ову кризу, да иду напред, односно да се обезбеди ликвидност.

Додао је да је поносан на помоћ САД Србији, али и због тога што су, како каже, и пријатељи из ЕУ помогли Србији у новонасталим околностима.

Европа чврсто стоји уз Србију, помоћ коју јој даје је значајан и и импресиван сигнал, рекао је Годфри на панелу, на коме се претходно обратио и шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици.

"Сви можемо да дамо свој допринос и уверен сам да ћемо се тако сви заједно изборити са проблемом изазваним овим вирусом", рекао је Годфри.

Годфри је навео и да је Србија у доброј позицији, односно да има стабилне јавне финансије, што ће такође утицати на бржи опоравак привредне активности.

Србија је недавно од САД добила тестове за COVID-19, а Годфри је рекао да је то само део помоћи Вашингтона Београду, вредне 1,35 милиона долара у борби са пандемијом корона вируса.

О томе какве су процене привредних кретања за ову годину, шта се очекује од имплементације економских мера Владе, колико су за привредни опоравак Србије значајне подршка ЕУ и САД на данашњем панелу говорили су и председник САМ-а Драгољуб Дамљановић, председник АмЦхам-а Зоран Петровић, Владимир Новаковић из НАЛЕД-а.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести