Годфри: Мој циљ је унапређење односа САД и Србије

БЕОГРАД:  Амерички амбасадор Ентони Годфри рекао је данас у Скупштини Србије да је његов циљ да унапреди односе између САД и Србије, наводећи да је најбољи начин за то да САД подрже Србију на европском путу.
entoni godfri, Ambasada SAD
Фото: Амбасада САД

"Мој циљ је да учиним све што могу да унапредим односе између САД и Србије. Мој став, али и став Америке је да је најбољи начин за то да се да подршка Србији, односно њеном циљу, а то је чланство у ЕУ", рекао је Годфри, који је у парламенту разговарао са представницима парламентарне групе пријатељства са САД.

Он је захвалио посланичкој групи пријатељства са САД и њеном председнику Драгану Шормазу.

Годфри је навео да је данас био у прилици да чује искрене ставове многих чланова парламента, наводећи да цени њихове предлоге и савети који ће му, каже, користити.

"Радујем се даљим приликама у којима ћемо моћи да се сусрећемо и да радимо на зближавању наших земаља", рекао је Годфри на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Председник посланичке групе пријатељства Драган Шормаз оценио је да је састанак са амбасадором САД био конструктиван, указујући да су посланици са њим разговарали о будућности, као и о томе колико амбасада САД и Народна скупштина могу да допринесу бољој сарадњи.

"Разговарали смо о томе како да ресетујемо односе на оно што је некада било, да се ослањамо једни на друге и да будемо велики пријатељи", рекао је Шормаз.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести