Годфри: Промене у САД неће утицати на Вашингтонски споразум

БЕОГРАД: Амбасадор САД у Србији Ентони Годфри поручио је да промена америчке администрације неће утицати на спровођење Вашингтонског споразума, саопштено је данас из Скупштине Србије, где се амбасадор састао са председником Одбора за спољне послове Жарком Обрадовићем.
godfri
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Годфри је, како се наводи у саопштењу, нагласио да је интерес САД чланство Србије у Европској унији, што би додатно допринело стабилности у региону као и просперитету и економском расту.

Истакао је да ће САД, као и до сада, наставити да пружа подршку Србији у процесу приступања ЕУ.

Годфри је изразио очекивање да ће се споразуми који се односе на сарадњу Србије и САД, пре свега Споразум о науци и технологији и Споразум о подстицању инвестиција, ускоро наћи у скупштинској процедури и бити предмет ратификације Народне скупштине.

Амерички амбасадор и Обрадовић разговарали су о интензивирању америчко - српских односа, а Обрадовић је оценио да односи две земље иду узлазном линијом и да је сарадња све боља.

Истакао је да је за Србију изузетно важно да у САД има сарадника и пријатеља, што је и државни интерес наше земље.

Он је у разговору са амбасадором указао на значај Вашингтонског споразума који је потписан у септембру ове године, чије спровођење доприноси регионалној и економској сарадњи, као и дијалогу Београда и Приштине.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести