Гојковић их опоменула за маске, посланици ДЈБ напустили седницу

БЕОГРАД: Председница Скупштине Маја Гојковић позвала је данас посланике Доста је било, који у пленумској сали нису носили маске, да напусте заседање или да поштују мере Кризног штаба.
1
Фото: Tanjug/ Zoran Žestić

“Вратите маске на лица. Морате их употребљавати или ћу бити принуђена да направим паузу, јер се крше мере Кризног штаба. Нећу наставити седницу, јер угрожавате животе свих нас. На шта то личи да се једни посланици придржавају мера, а неко седи у сали и не користи ни маску ни рукавице”, рекла је Гојковић.

Упитала је ко им је дао веће право и подсетила да је реч о посланицима који су питали због чега раније седнице скупштине нису одржане.

“Питате зашто нисмо раније одржали седницу, а први сте којима је свеједно за нас. Са својим животом радите шта желите, али са животима колегама, камермана у сали, запослених не можете”, рекла је Гојковић.

Посланици ДЈБ су потом напустили седницу.

Радуловић: Сцена с маскама да би ме онемогућили да говорим

Народни посланик Саша Радуловић тврди да је данас на седници Скупштине претрпео понижење, јер су посланици владајуће већине на све могуће начине, како каже, покушали да га спрече да говори. 

Председница парламента Маја Гојковић позвала је раније данас на седници посланике ДЈБ да ставе маске или да изађу из сале.

Радуловић тврди да је то био начин да га спрече да говори и позива се на то да је Светска здравствена организација, како каже, рекла да су маске бескорисне и да је потребно држати одстојање како не бисмо ширили вирус са једних на друге. 

Поновио је да ће председник Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и председница Скупштине Маја Гојковиц морати кривично да одговарају што су суспендовали рад Скупштине. 

Додао је да су од њих троје већи проблем институције за које каже да ћуте, а требало би да штите Устав - Републички јавни тужилац и Уставни суд и навео да је Доста је било због тога поднео кривичне пријаве против тужиоца и председнице Уставног суда. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести