Гојковић: Маске су потпуно пале

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије Маја Гојковић најоштрије је данас осудила најновије брутално насиље испред зграде парламента.
maja gojkovic
Фото: Танјуг/ Тара Радовановић

"Слике хулигана који бацају шок бомбе на полицију, разбијају безбедносне камере на Скупштини Србије, и имовину која припада свим грађанима наше земље, па све до нацистичког поздрава, показују да су маске потпуно пале и да инспиратори ових нереда не презају да прибегну најгнуснијем насиљу као последњем излазу, јер их напредак Србије и раст њеног угледа и снаге боли и погађа", навела је Гојковић у саопштењу.

Зато, истакла је она, не изненађује упорност са којом покушавају да подривају и нападају институције Србије и њених грађана, али никога не сме да изненади ни одлучност Србије да те интересе брани и да не дозволи да насиље победи.

"Зашто нападају полицију и скрнаве споменик културе Дом народне скупштине? Која је то политичка идеја и програм који треба да донесе бољи живот грађана Србије, желео би да зна сваки пристојан грађанин Србије"?, упитала је Гојковић.

Грађани Србије, како је нагласила, јако добро разумеју и распознају праве мотиве који се крију иза лажног позивања на патриотизам и тобожње бриге за наше националне интересе, и указује да су то само празне фразе иза којих стоје искључиво интереси оних који желе да профитирају на разарању мира и стабилности и снаге Србије.

"Јасно је да сва мржња која се излива против председника Србије Александра Вучића, који је и јуче снажно бранио интересе наше земље и грађана, као и све каменице, шок бомбе, сузавци, и невероватна спремност да се интерес сопственог народа баци под ноге, не може да сакрије истину о њима - да су у питању само неуспешни покушаји узурпације народне воље. Сви они морају да знају да на власт не могу доћи ни заузимањем аутопутева, ни насиљем на улицама и мимо воље грађана Србије, већ само изборима, на којима су грађани 21. јуна недвосмислено исказали своје мишљење", навела је Гојковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести