Гојковић: Није ми свеједно, трудићу се да будем објективна

БЕОГРАД: Председница парламента Маја Гојковић изјавила је данас да ће се трудити да буде објективна и водити седнице као и до сада, јер нема право да се боји без обзира на инцидент у коме су троје посланика Двери упали у њен кабинет.
maja gojkovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Нажалост видећу и Бошка Обрадовића и Срђана Нога кад има престане казна. Трудићу се да будем објективна и водим седнице као до сада, наравно да ми није свеједно", каже Гојковић за Пинк.

Навела је да јој није свеједно када пролази ходницима у парламенту и улази сама у лифт јер се, каже, никад не зна шта посланик Двери има у глави и шта планира. 
"Само се баве тиме где да упадну и малтретирају", рекла је Гојковић и навела да је она један од примера њиховог иживљавања и малтрертирања над женама. 
Како је рекла, Двери су очигледно преузели све из фашистичке идеолгије која је увек била идеологија насилног преузимања власти путем малтретирања. 

"И то раде тако што малтретирају слабије од себе, то су свакако жене", додаје Гојковић која је пре неки дан на седници Скупштине Србије показала модрицу задобијену у инциденту када су троје посланика Двери Обрадовић, Ного и Марија Јањушевић упали у њен кабинет. 
Захвалила је посланицима СНС и СПС на подршци, али и навела да Саша Јанковић и Вук Јеремић и многи други својим ћутањем и смејањем заправо подржавају и одобравају овакве нападе. 

Ово, оцењује, показује немоћ опозиције која нема ниједан политички аргумент сем мржње према Александру Вичића и насиља над женама које се баве политиком. 
"У политици сам 27 година, искусан сам политичар, али никада нисам доживела овакво понижавање жена које се баве јавним животом", каже Гојковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести