Гојковић: Обрадовић хоће власт без избора, а не мишљење

БЕОГРАД: „Без обзира на све напоре Бошка Обрадовића и њему сличних, уперене против институција и стабилности наше земље, Република Србија неће дозволити нарушавање демократски изражене воље грађана, и стабилности државе”, поручила је вечерас председница Скупштине Србије Маја Гојковић.
maja gojkovic
Фото: Танјуг/ Тара Радовановић

Гојковић је указала да је лицемерно „поверење“ Бошка Обрадовића у институције Србије на које јуриша и које континурано покушава да подрива.

"Праву истину о овом игроказу откривају претње које он упућује институцији од које наводно очекује мишљење", изјавила је Гојковић, саопштено је из парламента.

Она је додала да се он и њему слични никада неће задовољити ничијим слободним мишљењем и независним ставом, па макар то био и Уставни суд Србије.

Како каже, њих може само да задовољи став, који би их без поверења народа и без легитимитета, довео на власт.

"Он већ унапред најављује, непримереним притисцима на Уставни суд, а тобоже позивајаући се на слободно судијско уверење, да ће за њега бити прихватљиво управо само једно - да без провере воље грађана уђе у Скупштину. То се јасно види у ситуацији када Обрадовић, препознатљив по сценама бруталности и насртајима на инстиитуције, сада покушава да извргне кристално јасно изражену вољу грађана Србије на недавно одржаним изборима", истакла је Гојковић.

Лидер Двери Бошко Обрадовић поднео је раније данас иницијативу Уставном суду Србије за оцену уставности измена Закона о избору народних посланика и локалним изборима који су, каже, промењени у току изборног процеса.

Он је поручио да ће, у случају да суд донесе пресуду да су измене закона биле антиуставне, избори бити поништени на свим нивоима, а новинарима испред Уставног суда прочитао 13 имена судија Уставног суда Србије на челу са председником Снежаном Марковић, наводећи да се у њиховим рукама налази "судбина Србије".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести