Гојковић: Плакат указује на одсуство друштвене одговорности

БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић осудила је данас "сраман и скандалозан плакат којим се промовише серијал ТВ Н1 Деценија власти Александра Вучића“.
maja gojkovic
Фото: Танјуг/ Тара Радовановић

Довођење у везу председника Србије и легитимно изабране власти са жртвама породичног насиља, у циљу разрачунавања са неистомишљеницима, представља најнижи облик политиканства и страшну увреду за целу Србију. Овакав чин је за осуду сваког нормалног и пристојног грађанина Србије и читавог друштва", изјавила је Гојковић.

Како је наведено у саопштењу министарства, министарка је навела да они који стоје иза идеје овог плаката показују не само одсуство друштвене одговорности, него и сваког кредибилитета какав би одговорни медиј требало да има приступајући свом послу.

"Уместо да улога медија буде недвосмислена у подршци жртвама насиља и скидању стигме са њих, овде се њихова патња безочно користи и ствара се атмосфера да је у јавном простору и медијима пожељно да се на такав начин обрачунава и са самим председником", рекла је Гојковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести