Гојковић расписала локалне изборе за 26. април

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије Маја Гојковић расписала је локалне изборе за 26. април ове године.
gojkovic
Фото: Tanjug

Одлука о расписивању избора за одборнике скупшина градова и скупштина општина у Србији се не односи на општине у којима су одржани ванредни избори.

Гојковић је позвала грађане да искористе своје право и изађу на редовне изборе у којима ће, како каже, имати прилику да својим гласом у демократском изборном процесу одлучују о будућности локалних самоуправа и њиховом даљем развоју.

Пратите програме свих кандидата и изаберите својим гласом оне који ће одговорном и озбиљном политиком моћи да унапреде живот ваших породица, рекла је Гојковић у Скупштини Србије.

Она је позвала и кандидате да се надмећу за подршку грађана добрим програмима, да понуде своје визије развоја градова и да се у кампањи уздрже од говора мржње.

Позивам све учеснике да се боре за наклоност бирача својом одговорношћу и фер кампањом. Позивам све да поштују демократски исказану вољу грађана, рекла је Гојковић.

Рокови за одржавање избора почињу да теку од дана ступања на снагу ове одлуке, а одлука о расписивању на снагу ступа даном објављивања у Службеном гласнику.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести