Гојковић се састала с Пендаровским

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије Маја Гојковић и председник Северне Македоније Стево Пендаровски истакли су да су две земље усмерене на развој добросуседских односа и, у контексту развоја билатералних односа, указали на значај парламентарне сарадње.
gojkovic, tanjug
Фото: Tanjug video

Гојковић и Пендаровски, који борави у званичној посети Србији, разговарали су и о актуелним питањима у оквиру процеса евроинтеграција.

Како се наводи у саопштењу парламента, они су нагласили спремност јачања регионалне сарадње и поздравили иницијативу Србије, Северне Македоније и Албаније на успоставлкању слободе кретања људи, роба, услуга и капитала, тзв. "мали Шенген".

Указали су да свака иницијатива која олакшава кретање и побољшава живот грађана треба да има пуну подршку свих политичких и друштвених чинилаца у региону.

Гојковић је истакла да је досадашња међупарламентарна сарадња добра, захваљујући редовним сусретима, те додала да има простора за додатно јачање сарадње и захвалила на учешћу делегације Парламента Македоније на 141. заседању Интерпарламентарне уније у Београду.

Гојковић и Пендаровски су поздравили раст трговинске размене и указали да постоје могућности за додатан развој и унапређење како трговинске, тако и осталих видова економске сарадње, посебно када је реч о инфраструктурном повезивању региона.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести