Гојковић: Сваког дана смо ближи изборима

БЕОГРАД: У предизборној години, као што је ова - 2019, сваког дана смо корак ближе парламентарним изборима, изјавила је председница Народне скупштине Маја Гојковић, додајући да ће Српска напредна странка поново разговарати о могућностима расписивања ванредних парламентарних избора након састанака председника Александра Вучића са четворицом светских државника.
maja gojkovic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Гојковић је гостујући на ТВ О2 подсетила да је председник јуче у свом обраћању Главном и Извршном одбору СНС-а у проширеном саставу изнео тренутну политичку ситуацију у држави, као и ста све Србију очекује у наредном периоду.

Како је навела, председник их је обавестио и о предстојећим важним разговорима на спољно-политичком плану око наставка дијалога Београда и Приштине с председником Кине Си Ђинпингом, Руске Федерације Владимиром Путином, Француске Емануелом Макроном и немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Председник је најавио да ће око Ђурђевдана, након тих политичких разговора изнети какви су били ти преговори, у ком смеру иду притисци на Србију и изнети прво предлог контрамера против Приштине, ако не укину таксе које су нам тачно пре шест месеци уведене, казала је Гојковић.

Додала је да ће се тада још једном разговарати, као и јуче и на претходним састанцима о могућностима расписивања избора за Народну скупштину Србије.

Упитана за контрамере према Приштини, Гојковић је казала да ће и о томе разговарати након разговора председника са четири важна државника чија мишљења и ставови су изузетно значајни за преговоре власти из Београда и приштинских власти.

Подсетила је да дијалога Београда и Приштине већ шест месеци нема, јер је Приштина, оцењује, радикализовала своје мере према Београду уводећи 100 одсто таксе на робу из централне Србије.

Имали су покушај да организују оружане снаге такозване измишљене државе Косово и усвојили су платформу у парламенту, без представника српског народа, која говори да они не желе никакав дијалог, рекла је Гојковић и додала да ће се све то размотрати након разговора председника Александра Вучића с Ђинпингом, Путином, Макроном и Меркеловом.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести