Гојковић у Дохи на Глобалној конференцији парламентараца

ДОХА:  Председница Скупштине Србије Маја Гојковић учествује на 7. Глобалној конференцији парламентараца против корупције, која се одржава данас и сутра у Дохи.
Maja Gojković, Skupština Srbije Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

На почетку Конференције Гојковић је била на пријему који је организовао заменик емира Државе Катар Абдулах бин Хамад бин Калифа Ал-Тани, саопштено је из парламента.Председница парламента састаће се са председником Саветодавног већа Државе Катар Ахмадом Бин Абдулом Бин Заид Ал Махмудом, а председници два парламента потписаће Меморандум о разумевању.

На 7. Глобалној конференцији, на којој учествују делегације више од 40 парламената, парламентарци ће разматрати подстицање доброг управљања, као и остваривање напретка у примени циљева одрживог развоја који се односе на мир, правду и снажне институције.На конференцији ће се разматрати и начини за остваривање отворености парламената, као и допринос транспарентности у одвраћању од корупције.

У делегацији Народне скупштине су и потпредседница Скупштине Србије Гордана Чомић и народни посланици Јелена Жарић Ковачевић и Александар Марковић.

Потписан меморандум о разумевању скупштина Србије и Катара

ДОХА:  Председница Народне скупштине Маја Гојковић разговарала је данас у Дохи са председником Саветодавног већа Државе Катар Ахмадом Бин Абдулом Бин Заид Ал Махмудом, а након потписан је Меморандум о разумевању између две скупштине.

Како се наводи у саопштењу Скупштине Србије, меморандум представља снажан подстрек за даљи развој парламентарне сарадње, као и укупних билатералних односа.

Гојковић је рекла да је потписивање Меморандума о разумевању важан корак који ће подстаћи развој парламентарне сарадње на највишем парламентарном нивоу, као и између радних тела, група пријатељства, а интензивираће сарадњу и размену информација и консултације о темама од заједничког интереса у оквиру рада регионалних и међународних парламентарних организација.

Председница Скупштине Србије учествује на 7. Глобалној конференцији парламентараца против корупције у Дохи.

Она је упутила позив председнику Саветодавног већа Државе Катар да дође у званичну посету Србији следеће године, а такође је, како се додаје у саопштењу, захвалила председнику Саветодавног већа Катара на томе што је у октобру предводио делегацију Катара на 141. скупштини Интерпарламентарне уније у Београду.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести