Гојковић: Вучић да остане на челу СНС, неки министри да оду

БЕОГРАД: Александар Вучић мора да остане на челу СНС, а неки министри треба да оду из владе, поручила је председница Скупштине Србије и функцинерка СНС Маја Гојковић у интервјуу за недељни "Курир".
maja gojkovic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

"Припремамо конгрес СНС. Мој став је да Александар Вучих треба да остане председник СНС. Он мора и треба да остана на тој позицији", рекла је Гојковић и додала да "сада и у скоријој будућности Вучић треба да остане на челу странке".
Он је навела и да је велики заговорник довођенај нових лица, и у странку и у посланички клуб.

Гојковић је истакла да је остала при раније исказаном становишту да неки министри "предуго седе у Влади, треба да се одморе".
"О свему осталом ћу говорити кад се у странци поведе разговор о томе, кад се заврши овај мандат Владе и кад се буде размишљало о неким новим министрима", рекла је она.

Истиче да је против тога да се то износи у медије и појединачно етикетирају људи.
"Знате како сам прошла прошли пут, сви су ме нападали, одмах су говорили како се препоручујем за министра. Не. Ја немам, као многи, маркетиншке агенције која раде за мене у медијима, немам наручене интервјуе, не препоручујем себе ни за једно место", рекла је председница парламента.
"И не мислим само на неке који су ту предуго, па су се уморили у смислу да се не боре. Погледајте кога нападају одређени медији - само оне који се оглашавају и бране или Вучића, или политику СНС. Оне који су се хибернирали и ћуте, нико не спомиње, као да нису у владајућој коалицији. Препознаће се они сада сами, па ћемо читати после наручене интервјуе", рекла је Гојковић.

Наглашава да није чула да постоји чланска карта за Владу и за неко министарство.
"Нико није претплаћен да буде министар. Има и нових министара у овој влади за које мислим да их треба заменити, јер немају конкретне резултате. И не само министри него и државни секретари. Све је подложно промени, укључујући и мене", рекла је председница парламента.
Она је истакла да има одличну сарадњу са премијерком Аном Брнабић.

"Она се добро сналази у политици. Волела бих да постане члан СНС, то би било освежење за странку. Добродошла је у СНС. Али не вршим притисак", рекла је Гојковић.
Према њеним речима, биће анализиран рад функцуионера СНС и да, што се тиче СНС, партијска књижица никог не спасава, врше се истраге, провођења...
"Али волела бих да ми аналаизирамо и рад сваког ко је добио неку функцију у име СНС, а није члан странке. Има доста таквих, јер ми не мислимо да неко мора да буде члан странке да би добио функцију, али на крају све се испоручује СНС и Вучићу", рекла је Гојковић.

На питање да ли је задовољна коалиционим партнерима или с неким треба преиспитати досадашњу сарадњу, она је рекла да на то неће да одговори.
"Добро је да СНС, који самостално може да формира владајући већину, има широку коалицију, јер је онда и држава стабилнија", закључила је Гојковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести