Грађани: СПС и СПАС у новој влади, што да не, мада...

БЕОГРАД: Међу Београђанима са којима је Танјуг данас разговарао о могућем саставу нове владе више је оних који у кабинету нове/старе премијерке Ане Брнабић очекују и СПС и СПАС, од оних који те две странке "не виде" у Немањиној 11.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

За оне који очекују ширу коалициону владу, главни аргумент је потреба ширег политичког консензуса о озбиљним одлукама, које нас, како кажу, очекују.

На питање Танјуга да ли видите СПС и СПАС у саставу нове српске владе, један старијих суграђанин каже да се не бави политиком, да га не занима, али, одговара: "Вероватно да".

Други, млађи Београђанин журећи кроз Кнез Михаилову каже да ни СПС, нити СПАС не види као део нове владе.

"Социјалистичку партије Србије видим, Александра Шапића и СПАС баш и не видим", каже госпођа која је разгледала излоге у радњама у Кнез Михаиловој.

Њен вршњак, пензионер, међутим, каже да се не бави политиком, већ како да преживи.

Још једна аполитична суграђанка, како се сама представила, сматра да ће и Дачићев СПС и Шапић СПАС бити део нове владе Србије.

"Нешто ми сумњиво, нешто се зачутало. Не верујем да ће да уђе у владу, за Ивицу не верујем. Можда ће неко из његове странке, али сумњиво ми је некако", казао је један београдски пензионер.

С друге стране, млађи суграђанин каже да не види ни једну, ни другу партију у новој влади и наглашава да Србија сигурно има боље кадрове.

"Не размишљам о томе, свака влада ће бити добра за овај народ. Свака влада која сада буде састављена биће добра за овај народ", истиче старији господин с великом дозом поверења и оптимизма.

Средновечни Београђанин каже да верује да ће у новој владиној коалицији учествовати и СПС и СПАС, те да ће бити реч о широкој коалицији.

"Мислим да је то нормалан потез. У овој ситуацији, у овој нашој политичкој арени мислим да је добро да у влади буде што више људи из свих странака, да се освоји већа популација гласача за неке озбиљније одлуке које нам сигурно следе", образлаже један господин у Кнез Михаиловој.

Такође, старија госпођа каже да очекује обе странке да буду у новој владиној коалицији предвојеној СНС, те да не види разлога да СПС и СПАС да не буду.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести